Beleef het nieuwe distributiecentrum en hoofdkantoor van Van Marcke tijdens Open Bedrijvendag

Beleef het nieuwe distributiecentrum en hoofdkantoor van Van Marcke tijdens Open Bedrijvendag

Op zondag 2 oktober 2022 vindt al voor de 32ste keer de VOKA Open Bedrijvendag plaats. Voor deze gelegenheid openen we bij Van Marcke ons gloednieuw hoofdkantoor en logistiek centrum voor het grote publiek. We geven hiermee alle bezoekers een unieke blik achter de schermen van ons bedrijf. Ontdek zelf hoe we vier miljoen producten op een efficiënte manier opslaan en op het juiste moment leveren bij al onze winkels en klanten.

Gloednieuw hoofdkantoor

De rondleiding start met een kijkje in ons gloednieuw hoofdkantoor. Geniet van een sterk staaltje moderne architectuur: grote open ruimtes vol licht, twee open verdiepingen, brede trappen en een verticale tuin. Hier stimuleert de open architectuur een sfeer van samenwerking en spontane ontmoeting.

Hypermodern distributiecentrum

In het nieuwe distributiecentrum van Van Marcke ontdek je de toekomst van de logistiek. Het magazijn heeft een oppervlakte van 81.000 m² (=12 voetbalvelden!) en het is op een doorgedreven manier geautomatiseerd. Hier vinden alle producten semi-manueel of zelfs helemaal volautomatisch hun weg door onze logistieke keten.

Verschillende live demonstraties

Bezoekers mogen zich verwachten aan een interactieve live-beleving die hen de magie toont van ons logistiek centrum. Onder meer dankzij deze live demonstraties maken we er voor iedereen een interessante dag van:

 • Volg het geautomatiseerde traject van diverse producten. Denk maar aan de behandeling van grote toestellen zoals radiatoren tot 180 kg of het stockeren van heel ‘onhandige’ producten zoals buizen van zes meter lang. In de voormiddag kunnen bezoekers ook met onze buizenmagazijnier de hoogte in en ontdekken dat je maar beter geen hoogtevrees hebt in ons magazijn!
 • Ontdek hoe we kleine producten verpakken voor onze winkels. Zie zelf hoe ons eigen verpakkingsbedrijf ‘Knohopack’ goederen ‘blistert’ of in zakjes verdeelt.
 • Kruip in de huid van een vrachtwagenbestuurder. Bewonder in onze transportafdeling de vrachtwagens van dichtbij en kruip zelf achter het stuur bij een dodehoekoefening.

Kinderen welkom!

Alles is aanwezig om ook kinderen een fantastische dag te bezorgen. Zij kunnen onder meer deelnemen aan een zoektocht in het distributiecentrum, de kunstjes van telegeleide vrachtwagens bewonderen, zich laten schminken, jumpen op het springkasteel, …

Afsluiten met een hapje en een drankje

Van zoveel bedrijvigheid krijgt iedereen wel een beetje honger en dorst. Daarom eindigt de trip in een grote tent. Daar kan iedereen even de benen laten rusten en genieten van hapje en een drankje!

Iedereen is van harte welkom!

 

Praktische informatie

De hele rondleiding volgt een rolstoel- en kinderwagenvriendelijk parcours!

Afspraak tussen 10u en 17u op de nieuwe Van Marcke site: ​

LAR BlokZ 5 ​

8511 Aalbeke (Kortrijk)

(de site is te bereiken via de E17, afrit Moeskroen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Van Marcke Group
 
Van Marcke is een innovatieve Belgische onderneming met familiaal aandeelhouderschap die in de loop der jaren is uitgegroeid tot een internationale, multidisciplinaire groep. Het bedrijf werd in 1929 gesticht door Raymond Van Marcke in Kortrijk en wordt sinds 2014 bestuurd door Caroline Van Marcke. Van Marcke Group is commercieel actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Zwitserland, de Verenigde Staten en Malta. Het hoofdkantoor is gevestigd in België (Kortrijk/Aalbeke). In 2022 boekte de groep een geconsolideerde omzet van 642 miljoen euro. In totaal zijn er zo'n 1700 werknemers aan de slag, van wie zo'n 1300 in België.
Van Marcke Group telt meerdere activiteiten:
 • De hoofdactiviteit van de groep (onder de merknaam Van Marcke) is het creëren van comfort voor mensen door de distributie van duurzame en innovatieve verwarmings- en sanitaire oplossingen. Daarbij werkt de onderneming nauw samen met installateurs, architecten en projectontwikkelaars.
 • Van Marcke telt wereldwijd 121 "Technics" winkels, waarvan 96 in Europa (76 in België, 16 in Frankrijk, 5 in Luxemburg en 1 in Zwitserland) en 23 in de VS. In Europa bezit Van Marcke ook 18 "Inspirations" showrooms (16 in België, 1 in Frankrijk en 1 in Luxemburg). 
 • Tot de groep behoort Planet Eco, een installatiebedrijf van duurzame energietechnieken zoals zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen,...in bestaande of nieuwbouwwoningen. 
 • De groep heeft een participatie in het Nederlandse bedrijf Sawiday, een internationale e-commercespeler op de particuliere markt. 
 • De groep bezit tevens een marketplace Warmango, een Frans e-commerce platform voor de business-to-business markt. 
 • De groep bezit een non-food verpakkingsbedrijf Knohopack, gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en het omverpakken van verpakkingen. 
 • De groep bezit ook twee productiebedrijven: Norm (productie van badkamer-, huismerken- en projectmeubels) en Intersan (productie van sanitair voor collectieve installaties).
 • Verder bezit de onderneming Izola Bank, een internetbank in Malta, met financieringsproducten voor Europese bedrijven en spaarproducten voor Europese particulieren en bedrijven. 
 • Ten slotte is de groep Van Marcke via MarckPoint ook actief op vastgoedvlak, via de ontwikkeling van eigen gronden en operationele gebouwen.

 

 

Van Marcke Group
LAR blok Z 5
B-8511 Kortrijk (Aalbeke)
BELGIUM