De Van Marcke groep neemt de Franse BtoB-webshop Warmago.fr over.

De Van Marcke groep neemt de Franse BtoB-webshop Warmago.fr over.

Warmango.fr is een Franse BtoB-webshop voor professionals uit de bouwsector en de industrie. Als enigste webshop in deze sector biedt deze start-up het ruimste assortiment producten van Europese en Franse fabrikanten aan, tegen de beste prijs en met snelle levering op de werf. Daarmee wil de Van Marcke Group een stap verder gaan in de Franse digitale markt.

De Van Marcke groep, die ook digitaal actief is in Frankrijk met het e-commerce platform ‘Blue-vanmarcke.com en Sawiday.fr, gaat nog een stap verder in de Franse digitale markt. Het neemt Warmago over, een succesvolle start-up, waarmee het nieuwe concurrenten, de zogenaamde pure players’, het hoofd wil bieden.

Warmango.fr werd opgericht door Maxime Augiat, Lucas Maisse en Thibaud Dubouchet, en heeft zijn succes te danken aan het bijzonder snelle werk van zijn teams op een markt die veel operationele uitdagingen en concurrentie te verwerken krijgt.

“Dit partnership is een belangrijke stap in de ontwikkeling van onze start-up”, zegt ook Maxime: "Dat we kunnen toetreden tot de Van Marcke Groep bevestigt het succes van onze formule op een BtoB-markt die ingrijpende veranderingen ondergaat. We kijken dan ook met veel voldoening en trots naar het werk van onze teams. Om sneller te kunnen groeien, moesten we op zoek gaan naar de juiste partner. We vonden uiteindelijk de best mogelijke partner, want met de Van Marcke Groep voelden we een bijzonder sterke band."

 

"Ik heb er alle vertrouwen in dat we de komende drie jaar in Frankrijk met succes zullen kunnen samenwerken met de grootste leverancier van sanitair- en verwarmingsmateriaal voor professionals en particulieren”, zegt Caroline Van Marcke, CEO van de Van Marcke Group. “We zijn marktleider in verschillende Europese landen, en we zijn ook heel actief op het Amerikaanse continent. Met ons bestuur op basis van waardering en vertrouwen kijken we als familiebedrijf, dat al meer dan 90 jaar bestaat, reikhalzend uit naar de toekomst!"

WARMANGO IN CIJFERS

 

 • BtoB-webshop die binnen 24 uur levert op de werf
 • Meer dan 400 merken
 • Meer dan 50.000 artikelen in loodgieterij, verwarming-sanitair, elektriciteit en gereedschap
 • 1,4 miljoen euro aan voorraad, gefinancierd door de leveranciers
 • Meer dan 5.000 professionele klanten in heel Frankrijk
 • 30 medewerkers
 • 15.000 ambachtslieden ingeschreven op het platform
 • 60 verkooppartners
 • Exponentiële groei van de omzet: +202 % tussen 2020 en 2021
Over Van Marcke Group
 
Van Marcke is een innovatieve Belgische onderneming met familiaal aandeelhouderschap die in de loop der jaren is uitgegroeid tot een internationale, multidisciplinaire groep. Het bedrijf werd in 1929 gesticht door Raymond Van Marcke in Kortrijk en wordt sinds 2014 bestuurd door Caroline Van Marcke. Van Marcke Group is commercieel actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Zwitserland, de Verenigde Staten en Malta. Het hoofdkantoor is gevestigd in België (Kortrijk/Aalbeke). In 2022 boekte de groep een geconsolideerde omzet van 642 miljoen euro. In totaal zijn er zo'n 1700 werknemers aan de slag, van wie zo'n 1300 in België.
Van Marcke Group telt meerdere activiteiten:
 • De hoofdactiviteit van de groep (onder de merknaam Van Marcke) is het creëren van comfort voor mensen door de distributie van duurzame en innovatieve verwarmings- en sanitaire oplossingen. Daarbij werkt de onderneming nauw samen met installateurs, architecten en projectontwikkelaars.
 • Van Marcke telt wereldwijd 121 "Technics" winkels, waarvan 96 in Europa (76 in België, 16 in Frankrijk, 5 in Luxemburg en 1 in Zwitserland) en 23 in de VS. In Europa bezit Van Marcke ook 18 "Inspirations" showrooms (16 in België, 1 in Frankrijk en 1 in Luxemburg). 
 • Tot de groep behoort Planet Eco, een installatiebedrijf van duurzame energietechnieken zoals zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen,...in bestaande of nieuwbouwwoningen. 
 • De groep heeft een participatie in het Nederlandse bedrijf Sawiday, een internationale e-commercespeler op de particuliere markt. 
 • De groep bezit tevens een marketplace Warmango, een Frans e-commerce platform voor de business-to-business markt. 
 • De groep bezit een non-food verpakkingsbedrijf Knohopack, gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en het omverpakken van verpakkingen. 
 • De groep bezit ook twee productiebedrijven: Norm (productie van badkamer-, huismerken- en projectmeubels) en Intersan (productie van sanitair voor collectieve installaties).
 • Verder bezit de onderneming Izola Bank, een internetbank in Malta, met financieringsproducten voor Europese bedrijven en spaarproducten voor Europese particulieren en bedrijven. 
 • Ten slotte is de groep Van Marcke via MarckPoint ook actief op vastgoedvlak, via de ontwikkeling van eigen gronden en operationele gebouwen.

 

 

Van Marcke Group
LAR blok Z 5
B-8511 Kortrijk (Aalbeke)
BELGIUM