Knohopack investeert in duurzame verpakking en technologie.

Knohopack investeert in duurzame verpakking en technologie.

Met meer dan 30 jaar ervaring is Knohopack, een bedrijf dat behoort tot de Van Marcke Group, een gevestigde waarde in de non-food verpakkingsindustrie. Het bedrijf verstevigt die positie dankzij de investering in een printer die biocomposteerbare folie kan bedrukken. Als eerste Belgische gebruiker van deze technologie kan het zijn eigen productieproces duurzamer maken en helpt het klanten tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar duurzame verpakkingen

Duurzamere plastic zakjes

Knohopack trekt de duurzame kaart door zijn assortiment PE(polyethyleen)-zakjes te vervangen door zakjes uit biocomposteerbare folie. De nieuwe folie bestaat voor meer dan 80% uit hernieuwbare grondstoffen en is gemaakt uit suikerriet. Doordat deze materie grote hoeveelheden CO2 opneemt tijdens de groei, kunnen we spreken over een CO2-neutraal proces bij productie. De folie is bovendien 100% composteerbaar. “Ondanks het duurzame gegeven, is er geen twijfel mogelijk over de kwaliteit van het product”, zegt Christian Gombert, Managing Director bij Knohopack. “De nieuwe folie is even sterk en flexibel als een gewoon plastic zakje en is maar liefst 30% steviger van structuur.”

Een gepersonaliseerd én duurzamer productieproces

De nieuwe machine die de biocomposteerbare folie bedrukt, garandeert niet alleen een naadloze en snelle full colour bedrukking maar zorgt ook voor een kleinere afvalberg. “Doordat we al vanaf het eerste exemplaar in kleur kunnen bedrukken, hebben we minder afval”, aldus Christian.

De full colour bedrukking van de folie is personaliseerbaar en gebeurt ook op duurzame wijze. De folie is van een witte coating voorzien waarop full colour gedrukt kan worden. “Dankzij die coating hebben we 30% minder inkt nodig en de ‘waterbased’ inkt (zonder zware metalen of ecotoxische substanties) levert bovendien heldere en levendigere kleuren op.”

Over Knohopack

Knohopack is al meer dan 30 jaar een allround non-food verpakkingsleverancier, gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en het omverpakken van verpakkingen. Het bedrijf produceert onder meer skinverpakkingen, krimpverpakkingen, blisters, voorgedrukte zakjes en kartondisplays.

Dankzij hun a tot z-aanpak creëert het bedrijf verpakkingsoplossingen op maat van de klant en zijn product(en), gebaseerd op knowhow, ervaren medewerkers, een eigen technische dienst en een uitgebreid machinepark. Hierdoor is Knohopack een unieke speler op de markt.

Knohopack maakt deel uit van de Van Marcke Group maar werkt met klanten in verschillende sectoren zoals Thule, Knauf, Gamma, Van Marcke, Saint-Gobain, Scala Plastics, etc.

www.knohopack.be

 

 

 

 

 

de biocomposteerbare zakjes
de biocomposteerbare zakjes

 

 

Over Van Marcke Group
 
Van Marcke is een innovatieve Belgische onderneming met familiaal aandeelhouderschap die in de loop der jaren is uitgegroeid tot een internationale, multidisciplinaire groep. Het bedrijf werd in 1929 gesticht door Raymond Van Marcke in Kortrijk en wordt sinds 2014 bestuurd door Caroline Van Marcke. Van Marcke Group is commercieel actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Zwitserland, de Verenigde Staten en Malta. Het hoofdkantoor is gevestigd in België (Kortrijk/Aalbeke). In 2022 boekte de groep een geconsolideerde omzet van 642 miljoen euro. In totaal zijn er zo'n 1700 werknemers aan de slag, van wie zo'n 1300 in België.
Van Marcke Group telt meerdere activiteiten:
  • De hoofdactiviteit van de groep (onder de merknaam Van Marcke) is het creëren van comfort voor mensen door de distributie van duurzame en innovatieve verwarmings- en sanitaire oplossingen. Daarbij werkt de onderneming nauw samen met installateurs, architecten en projectontwikkelaars.
  • Van Marcke telt wereldwijd 121 "Technics" winkels, waarvan 96 in Europa (76 in België, 16 in Frankrijk, 5 in Luxemburg en 1 in Zwitserland) en 23 in de VS. In Europa bezit Van Marcke ook 18 "Inspirations" showrooms (16 in België, 1 in Frankrijk en 1 in Luxemburg). 
  • Tot de groep behoort Planet Eco, een installatiebedrijf van duurzame energietechnieken zoals zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen,...in bestaande of nieuwbouwwoningen. 
  • De groep heeft een participatie in het Nederlandse bedrijf Sawiday, een internationale e-commercespeler op de particuliere markt. 
  • De groep bezit tevens een marketplace Warmango, een Frans e-commerce platform voor de business-to-business markt. 
  • De groep bezit een non-food verpakkingsbedrijf Knohopack, gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en het omverpakken van verpakkingen. 
  • De groep bezit ook twee productiebedrijven: Norm (productie van badkamer-, huismerken- en projectmeubels) en Intersan (productie van sanitair voor collectieve installaties).
  • Verder bezit de onderneming Izola Bank, een internetbank in Malta, met financieringsproducten voor Europese bedrijven en spaarproducten voor Europese particulieren en bedrijven. 
  • Ten slotte is de groep Van Marcke via MarckPoint ook actief op vastgoedvlak, via de ontwikkeling van eigen gronden en operationele gebouwen.

 

 

Van Marcke Group
LAR blok Z 5
B-8511 Kortrijk (Aalbeke)
BELGIUM