LandMarck, een nieuwe hotspot voor Kortrijk.

LandMarck, een nieuwe hotspot voor Kortrijk.

Van Marcke doopt zijn oude site aan de Weggevoerdenlaan – ook bekend als de oude De Coene site – om tot LandMarck. Samen met de stad Kortrijk gaat Van Marcke de 15 ha grote site geleidelijk ontwikkelen tot een nieuw duurzaam stadsdeel, met respect voor het bouwkundig erfgoed. De nieuwe wijk wordt gekenmerkt door een mix van woon-, werk- en stedelijke functies, met de klemtoon op leven, leren, denken en doen. Ondertussen zoekt Van Marcke naar een tijdelijke invulling van de LandMarck-site, met respect voor de buurt. Onder het motto ‘you shape the city’ zet het daarbij in op bedrijvigheid, ontmoetingen, ontspanning en creativiteit.

De transformatie gebeurt gefaseerd en zal zo’n vijftien jaar in beslag nemen.
​Een eerste fase is de bouw van een Van Marcke Inspirations showroom, een Van Marcke Technics winkel en een foodretailwinkel. De omgevingsvergunning is intussen aangevraagd. Wanneer alles vlot verloopt, kunnen deze winkels hun deuren openen in het voorjaar van 2023.
​Nadien volgen andere projecten, zoals de bouw van betaalbare gezinswoningen, bedrijvigheid, ruimtes voor kantoren, start-ups en cocreatie, incubatoren en doorgroeimogelijkheden voor studenten. Maar ook het terrein ontharden en groenzones creëren behoort tot de toekomstvisie voor de site.

In afwachting van de definitieve stedelijke ontwikkeling wil Van Marcke de LandMarck-site levendig houden. Het zoekt daarom lokale ondernemers die er minstens drie jaar actief willen zijn. Er wordt gedacht aan sport- & spelvoorzieningen, horeca, cultuurinitiatieven, coworkingruimtes, start-up- en scale-upbedrijven enz. Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen via www.landmarck.be.

Ook voor grootschalige events is de LandMarck-site de geknipte plek.
​Het stadsfestival WONDER, met als blikvanger ‘Please Have a Seat’ van Biënnale Interieur, bijt de spits af. Bezoekers kunnen er vanaf vandaag tot 15 november een inspirerend parcours volgen langs verschillende hallen. www.wonderkortrijk.be.

Story image

 

 

Over Van Marcke Group
Van Marcke is een innovatieve Belgische onderneming met familiaal aandeelhouderschap die in de loop der jaren is uitgegroeid tot een internationale, multidisciplinaire groep. Het bedrijf werd in 1929 gesticht door Raymond Van Marcke in Kortrijk en wordt sinds 2014 bestuurd door Caroline Van Marcke. Van Marcke Group is commercieel actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Zwitserland, de Verenigde Staten en Malta. Het hoofdkantoor is gevestigd in België (Kortrijk/Aalbeke). In 2021 boekte de groep een geconsolideerde omzet van 586 miljoen euro. In totaal zijn er zo'n 1700 werknemers aan de slag, van wie zo'n 1300 in België.
Van Marcke Group telt meerdere activiteiten:
  • De hoofdactiviteit van de groep (onder de merknaam Van Marcke) is groothandel in technieken voor de woning gelinkt aan warmte en water: badkamers en sanitair, energiezuinige verwarmingsinstallaties, leidingwater besparende technieken, installatiematerialen en waterkwaliteit behandeling. Daarbij werkt de onderneming nauw samen met installateurs, architecten en projectontwikkelaars.
    Van Marcke telt wereldwijd 121 "Technics" winkels, waarvan 96 in Europa (76 in België, 16 in Frankrijk, 5 in Luxemburg en 1 in Zwitserland) en 23 in de VS. In Europa bezit Van Marcke ook 18 "Inspirations" showrooms (16 in België, 1 in Frankrijk en 1 in Luxemburg). 
  • Tot de groep behoort Planet Eco, een installatiebedrijf van duurzame energietechnieken zoals zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen,...in bestaande of nieuwbouwwoningen. 
  • De groep heeft een participatie in het Nederlandse bedrijf Sawiday, een internationale e-commercespeler op de particuliere markt. 
  • De groep bezit tevens een marketplace Warmango, een Frans e-commerce platform voor de business-to-business markt. 
  • De groep bezit een non-food verpakkingsbedrijf Knohopack, gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en het omverpakken van verpakkingen. 
  • De groep bezit ook twee productiebedrijven: Norm (productie van badkamer-, huismerken- en projectmeubels) en Intersan (productie van sanitair voor collectieve installaties).
  • Verder bezit de onderneming Izola Bank, een internetbank in Malta, met financieringsproducten voor Europese bedrijven en spaarproducten voor Europese particulieren en bedrijven. 
  • Ten slotte is de groep Van Marcke via MarckPoint ook actief op vastgoedvlak, via de ontwikkeling van eigen gronden en operationele gebouwen.Van Marcke Group
LAR blok Z 5
B-8511 Kortrijk (Aalbeke)
BELGIUM