Opening Falper Studio Brussels in Zaventem: een nieuwe dimensie in badkameresthetiek

Opening Falper Studio Brussels in Zaventem: een nieuwe dimensie in badkameresthetiek

Falper is een Italiaans designmerk dat exclusief door Van Marcke wordt verdeeld. Vandaag openen we in de ‘Van Marcke Inspirations’ showroom van Zaventem een Falper Studio. Op 100 m² krijgen bezoekers een bijzondere esthetische totaalervaring van dit Italiaans designmerk.

 

Italiaans design, exclusief bij Van Marcke

Falper is een van de designmerken die enkel door Van Marcke worden verdeeld. Dit Italiaanse merk produceert meubels, wastafels, baden, kraanwerk en toebehoren met een exclusieve hoogwaardige uitstraling. De producten blinken uit door hun elegantie en tijdloze klasse.

De collecties zijn ontworpen door architecten en designers van wereldklasse. Zij vertalen hun ambachtelijke kennis, unieke materialisatie en moderne productiemethoden naar oogstrelende producten.

100 m² exclusief design

Een nieuwe stap in de exclusieve samenwerking met Van Marcke is de Falper Studio in onze showroom in Zaventem. Op 100 m² krijgen bezoekers een overzicht van waar dit designmerk voor staat. Deze ‘shop in the shop’ toont de collecties in een bijzondere opstelling, met oog voor de architecturale omgeving.

Ontdek een uitgebreide collectie

Bezoekers ontdekken in Zaventem een uitgebreid overzicht van de Falper-collecties.

Zo staan er meubels en wastafels van de Minimum-collectie, accessoires en kranen van de Cilindro-collectie en kranen- en fittingscollecties van Acquifero en Cilindro. Deze zijn allemaal ontworpen door de architect Victor Vasilev. U vindt er ook Butler-kasten en opbergmeubelen van designer Andrea Federici.

Verder staan er ook artikelen en accessoires van jonge ontwerpers zoals de Lancetta-badkuip van Lucia Carlomagno en de Homey-collectie ontworpen door Simone Bonanni & Attila Veress.

Ten slotte ontdekt u in de Falper Studio ook enkele van de meest iconische producten en bestsellers van het merk. Denk hierbij onder meer aan de collecties Eccentrico, Pure en Fontana. Verder ook de 4.0-collectie, ontworpen door designstudio Metrica.

 

Over Van Marcke Group
 
Van Marcke is een innovatieve Belgische onderneming met familiaal aandeelhouderschap die in de loop der jaren is uitgegroeid tot een internationale, multidisciplinaire groep. Het bedrijf werd in 1929 gesticht door Raymond Van Marcke in Kortrijk en wordt sinds 2014 bestuurd door Caroline Van Marcke. Van Marcke Group is commercieel actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Zwitserland, de Verenigde Staten en Malta. Het hoofdkantoor is gevestigd in België (Kortrijk/Aalbeke). In 2022 boekte de groep een geconsolideerde omzet van 642 miljoen euro. In totaal zijn er zo'n 1700 werknemers aan de slag, van wie zo'n 1300 in België.
Van Marcke Group telt meerdere activiteiten:
  • De hoofdactiviteit van de groep (onder de merknaam Van Marcke) is het creëren van comfort voor mensen door de distributie van duurzame en innovatieve verwarmings- en sanitaire oplossingen. Daarbij werkt de onderneming nauw samen met installateurs, architecten en projectontwikkelaars.
  • Van Marcke telt wereldwijd 121 "Technics" winkels, waarvan 96 in Europa (76 in België, 16 in Frankrijk, 5 in Luxemburg en 1 in Zwitserland) en 23 in de VS. In Europa bezit Van Marcke ook 18 "Inspirations" showrooms (16 in België, 1 in Frankrijk en 1 in Luxemburg). 
  • Tot de groep behoort Planet Eco, een installatiebedrijf van duurzame energietechnieken zoals zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen,...in bestaande of nieuwbouwwoningen. 
  • De groep heeft een participatie in het Nederlandse bedrijf Sawiday, een internationale e-commercespeler op de particuliere markt. 
  • De groep bezit tevens een marketplace Warmango, een Frans e-commerce platform voor de business-to-business markt. 
  • De groep bezit een non-food verpakkingsbedrijf Knohopack, gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en het omverpakken van verpakkingen. 
  • De groep bezit ook twee productiebedrijven: Norm (productie van badkamer-, huismerken- en projectmeubels) en Intersan (productie van sanitair voor collectieve installaties).
  • Verder bezit de onderneming Izola Bank, een internetbank in Malta, met financieringsproducten voor Europese bedrijven en spaarproducten voor Europese particulieren en bedrijven. 
  • Ten slotte is de groep Van Marcke via MarckPoint ook actief op vastgoedvlak, via de ontwikkeling van eigen gronden en operationele gebouwen.

 

 

Van Marcke Group
LAR blok Z 5
B-8511 Kortrijk (Aalbeke)
BELGIUM