Geslaagd Design Thinkers-seminarie inspireert architecten en binnenhuisarchitecten.

Op 19 september 2023 organiseerde Van Marcke zijn allereerste Design Thinkers-evenement in de volledig gerenoveerde Van Marcke Inspirations-showroom in Gent, in samenwerking met vooraanstaande designfabrikanten. Het seminarie, dat zich richtte op architecten en binnenhuisarchitecten, bleek een inspirerende bijeenkomst voor de 90 aanwezige professionals in de architectuur- en interieurwereld.

Het evenement opende met een krachtige keynote-lezing van Matteo Fiorini, professor aan het European Institute of Design in Milaan en medeoprichter van Studio LYS. ​ ​
Matteo Fiorini, bekend om zijn bijdragen aan art direction, product- en interieurdesign voor internationaal gerenommeerde merken, sprak over het belang van de natuur en de uitdagingen op het gebied van klimaatverandering en deelde hoe deze elementen zijn ontwerpproces en de vormgeving van kraanwerk hebben beïnvloed.

Daarna namen de Product Managers van Axor het podium om de "badkamer van de toekomst" te presenteren. Ze toonden creatieve en innovatieve oplossingen op het gebied van waterbesparing, waarmee ze de nieuwste trends in de badkamerwereld belichtten en deelnemers aanmoedigden om na te denken over duurzaamheid en efficiëntie in hun ontwerpen.

Afsluitend bood Hilde Francq, een vooraanstaande kleurenpionier en bezieler van het trendagentschap "Francq Colors," de aanwezigen een boeiende kijk op de nieuwste kleuren- en materialentrends in de interieurwereld. Ze paste deze trends vervolgens toe op de context van de badkamer, waardoor deelnemers werden geïnspireerd om hun ontwerpen aan te passen aan de huidige interieurtrends.

Het Design Thinkers-seminarie van Van Marcke was een succesvolle bijeenkomst die architecten en binnenhuisarchitecten heeft geïnspireerd door het belang van duurzaamheid, innovatie en creativiteit in de badkamerwereld te benadrukken.

Met medewerking van:

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Van Marcke Group

 
Van Marcke is een innovatieve Belgische onderneming met familiaal aandeelhouderschap die in de loop der jaren is uitgegroeid tot een internationale, multidisciplinaire groep. Het bedrijf werd in 1929 gesticht door Raymond Van Marcke in Kortrijk en wordt sinds 2014 bestuurd door Caroline Van Marcke. Van Marcke Group is commercieel actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Zwitserland, de Verenigde Staten en Malta. Het hoofdkantoor is gevestigd in België (Kortrijk/Aalbeke). In 2022 boekte de groep een geconsolideerde omzet van 642 miljoen euro. In totaal zijn er zo'n 1700 werknemers aan de slag, van wie zo'n 1300 in België.
Van Marcke Group telt meerdere activiteiten:
  • De hoofdactiviteit van de groep (onder de merknaam Van Marcke) is het creëren van comfort voor mensen door de distributie van duurzame en innovatieve verwarmings- en sanitaire oplossingen. Daarbij werkt de onderneming nauw samen met installateurs, architecten en projectontwikkelaars.
  • Van Marcke telt wereldwijd 121 "Technics" winkels, waarvan 96 in Europa (76 in België, 16 in Frankrijk, 5 in Luxemburg en 1 in Zwitserland) en 23 in de VS. In Europa bezit Van Marcke ook 18 "Inspirations" showrooms (16 in België, 1 in Frankrijk en 1 in Luxemburg). 
  • Tot de groep behoort Planet Eco, een installatiebedrijf van duurzame energietechnieken zoals zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen,...in bestaande of nieuwbouwwoningen. 
  • De groep heeft een participatie in het Nederlandse bedrijf Sawiday, een internationale e-commercespeler op de particuliere markt. 
  • De groep bezit tevens een marketplace Warmango, een Frans e-commerce platform voor de business-to-business markt. 
  • De groep bezit een non-food verpakkingsbedrijf Knohopack, gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en het omverpakken van verpakkingen. 
  • De groep bezit ook twee productiebedrijven: Norm (productie van badkamer-, huismerken- en projectmeubels) en Intersan (productie van sanitair voor collectieve installaties).
  • Verder bezit de onderneming Izola Bank, een internetbank in Malta, met financieringsproducten voor Europese bedrijven en spaarproducten voor Europese particulieren en bedrijven. 
  • Ten slotte is de groep Van Marcke via MarckPoint ook actief op vastgoedvlak, via de ontwikkeling van eigen gronden en operationele gebouwen.

 

 

Neem contact op met

LAR blok Z 5 B-8511 Kortrijk (Aalbeke) BELGIUM

+3256237511

pr@vanmarcke.be

www.vanmarcke.com