Van Marcke en Daikin bundelen krachten voor een duurzame toekomst

Van Marcke en Daikin bundelen krachten voor een duurzame toekomst

KORTRIJK, 5 oktober 2023 – Twee vooraanstaande Belgische bedrijven, de internationale familiegroep Van Marcke, gespecialiseerd in sanitaire en verwarmingsoplossingen, en Daikin, de wereldwijde marktleider op het gebied van warmtepomp- en airconditioningsystemen, hebben vandaag een strategische samenwerking aangekondigd. Vanaf november 2023 zal Van Marcke, naast Daikin Belgium, ook de residentiële Daikin Altherma warmtepompen distribueren en installateurs volledig ondersteunen bij het selectie- en installatieproces.

Een antwoord op een snel evoluerende warmtepompmarkt
​In een markt die zich razendsnel ontwikkelt, met de dringende overgang van fossiele naar hernieuwbare energie als een centrale uitdaging, werd Daikin Belgium geconfronteerd met een ongekende vraag naar warmtepompen, en dit niet enkel vanuit zijn traditionele klanten, maar ook meer en meer van traditionele verwarmingsinstallateurs. ​

Nieuwe kansrijke klanten
Om te voldoen aan deze groeiende vraag en om zijn toonaangevende positie te versterken, streeft Daikin Belgium ernaar de traditionele verwarmingsinstallateur in de toekomst beter te bedienen. Deze specifieke klantengroep heeft namelijk unieke behoeften en vragen, en vereist een alternatieve benadering.

De samenwerking met Van Marcke biedt voordelen
De strategische samenwerking met Van Marcke biedt een antwoord op de uitdagingen waarmee Daikin Belgium wordt geconfronteerd. Van Marcke kan immers een totale verwarmingsoplossing aanbieden, inclusief afgiftesystemen en hydraulische accessoires. Bovendien zal Van Marcke niet alleen de warmtepompen van Daikin Belgium in voorraad hebben, maar via zijn uitgebreide serviceafdeling ook de verwarmings-installateurs bijstaan bij het ontwerp, de inbedrijfstelling en het onderhoud van de Daikin Altherma warmtepompen.

Van Marcke. Creators of Comfort
De centrale voorraad van warmtepompen zal worden gevestigd in het ultramoderne EDC, het logistieke centrum van Van Marcke in Kortrijk. Daardoor kunnen de toestellen snel ​ door het distributienetwerk van Van Marcke in heel België worden geleverd.
​Het Van Marcke College zal instaan voor de opleiding van de installateurs.
​Dankzij de diensten van Van Marcke Engineering en Van Marcke Solutions Center kan een vlekkeloze installatie van de warmtepompsystemen worden gegarandeerd. Dit wordt mogelijk gemaakt door correcte offertes, opgemaakt door de Van Marcke Solutions Centers, op basis van voorstudies en voorschrijvingen van het Van Marcke Engineering studiebureau.
​Tot slot zal Van Marcke Service verantwoordelijk zijn voor de inbedrijfstelling en de aftersalesdiensten voor de warmtepompen, zodat zelfs niet-gecertificeerde installateurs met vertrouwen Daikin-warmtepompen kunnen verkopen en installeren.

Een win-winverhaal
Deze unieke samenwerking tussen Daikin, de toonaangevende fabrikant en marktleider in warmtepompen, en Van Marcke, marktleider in de distributie van verwarmings-oplossingen met uitgebreide dienstverlening, biedt een krachtig antwoord op de maatschappelijke oproep voor een versnelde transitie van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energiebronnen, met warmtepompen als een cruciale oplossing. Bovendien bekrachtigen beide bedrijven met deze samenwerking hun vastberadenheid om in hun respectieve domeinen marktleiders te blijven, te midden van een snel veranderende markt.

Voor meer informatie, neem contact op met:
Iris Dochy
​Corporate Brand, Culture & Reputation Manager
​+32 477 31 11 64
[email protected]

 

 

 

Over Van Marcke Group
 
Van Marcke is een innovatieve Belgische onderneming met familiaal aandeelhouderschap die in de loop der jaren is uitgegroeid tot een internationale, multidisciplinaire groep. Het bedrijf werd in 1929 gesticht door Raymond Van Marcke in Kortrijk en wordt sinds 2014 bestuurd door Caroline Van Marcke. Van Marcke Group is commercieel actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Zwitserland, de Verenigde Staten en Malta. Het hoofdkantoor is gevestigd in België (Kortrijk/Aalbeke). In 2022 boekte de groep een geconsolideerde omzet van 642 miljoen euro. In totaal zijn er zo'n 1700 werknemers aan de slag, van wie zo'n 1300 in België.
Van Marcke Group telt meerdere activiteiten:
  • De hoofdactiviteit van de groep (onder de merknaam Van Marcke) is het creëren van comfort voor mensen door de distributie van duurzame en innovatieve verwarmings- en sanitaire oplossingen. Daarbij werkt de onderneming nauw samen met installateurs, architecten en projectontwikkelaars.
  • Van Marcke telt wereldwijd 121 "Technics" winkels, waarvan 96 in Europa (76 in België, 16 in Frankrijk, 5 in Luxemburg en 1 in Zwitserland) en 23 in de VS. In Europa bezit Van Marcke ook 18 "Inspirations" showrooms (16 in België, 1 in Frankrijk en 1 in Luxemburg). 
  • Tot de groep behoort Planet Eco, een installatiebedrijf van duurzame energietechnieken zoals zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen,...in bestaande of nieuwbouwwoningen. 
  • De groep heeft een participatie in het Nederlandse bedrijf Sawiday, een internationale e-commercespeler op de particuliere markt. 
  • De groep bezit tevens een marketplace Warmango, een Frans e-commerce platform voor de business-to-business markt. 
  • De groep bezit een non-food verpakkingsbedrijf Knohopack, gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en het omverpakken van verpakkingen. 
  • De groep bezit ook twee productiebedrijven: Norm (productie van badkamer-, huismerken- en projectmeubels) en Intersan (productie van sanitair voor collectieve installaties).
  • Verder bezit de onderneming Izola Bank, een internetbank in Malta, met financieringsproducten voor Europese bedrijven en spaarproducten voor Europese particulieren en bedrijven. 
  • Ten slotte is de groep Van Marcke via MarckPoint ook actief op vastgoedvlak, via de ontwikkeling van eigen gronden en operationele gebouwen.

 

 

Van Marcke Group
LAR blok Z 5
B-8511 Kortrijk (Aalbeke)
BELGIUM