Van Marcke is genomineerd voor de Trends Gazellen 2022 West-Vlaanderen.

Van Marcke is genomineerd voor de Trends Gazellen 2022 West-Vlaanderen.

De redacties van Trends en Trends-Tendances selecteren reeds voor het 21ste jaar 250 Trends Gazellen per provincie. Dat zijn de bedrijven die de grootste groei realiseren op basis van hun toegevoegde waarde, personeelsbestand en cash-flow. Deze Trends Gazellen nominatie toont aan dat Van Marcke een bron van energie en inspiratie is voor al wie onderneemt in de West-Vlaamse regio.

 

 

 

Over Van Marcke Group
Van Marcke is een innovatieve Belgische onderneming met familiaal aandeelhouderschap die in de loop der jaren is uitgegroeid tot een internationale, multidisciplinaire groep. Het bedrijf werd in 1929 gesticht door Raymond Van Marcke in Kortrijk en wordt sinds 2014 bestuurd door Caroline Van Marcke. Van Marcke Group is commercieel actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Zwitserland, de Verenigde Staten en Malta. In 2021 boekte de groep een geconsolideerde omzet van 586 miljoen euro. In totaal zijn er 1775 werknemers aan de slag, van wie 1191in België.
Van Marcke Group telt meerdere activiteiten:
  • De hoofdactiviteit van de groep (onder de merknaam Van Marcke) is groothandel in badkamers en sanitair, energiezuinige verwarmingsinstallaties, leidingwaterbesparende technieken, installatiematerialen en waterkwaliteitbehandeling. Daarbij werkt de onderneming nauw samen met installateurs, architecten en projectontwikkelaars.
  • De groep heeft een participatie in het Nederlandse bedrijf Sawiday, een internationale e-commercespeler op de particuliere markt. Daardoor heeft de groep Van Marcke zich versterkt in de digitale online-economie en profiteert hij van schaalvoordelen op logistiek en aankoopvlak.
  • De groep bezit een marketplace Warmango, een Frans e-commerce platform voor de business-to-business markt. 
  • De groep bezit een non-food verpakkingsbedrijf Knohopack, gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en het omverpakken van verpakkingen. 
  • De groep bezit ook twee productiebedrijven: Norm (productie van badkamer-, huismerken- en projectmeubels) en Intersan (productie van sanitair voor collectieve installaties).
  • Verder bezit de onderneming Izola Bank, een internetbank in Malta, die speciale services aanbiedt aan professionele Van Marcke klanten
  • Ten slotte is de groep Van Marcke via MarckPoint ook actief op vastgoedvlak, via de ontwikkeling van eigen gronden en operationele gebouwen.Van Marcke Group
LAR blok Z 5
B-8511 Kortrijk (Aalbeke)
BELGIUM