Van Marcke lanceert designtoiletcontainers tijdens het stadsfestival WONDER, onder het motto ‘please, have a seat and discover’.

Van Marcke lanceert designtoiletcontainers tijdens het stadsfestival WONDER, onder het motto ‘please, have a seat and discover’.

Kortrijk, 14 oktober 2021. Van Marcke, verdeler van sanitair en verwarming én eigenaar van de site waar het stadsfestival WONDER plaatsvindt, wil de bezoekers van het festival een inspirerende toiletbeleving bezorgen. Dat doet het bedrijf aan de hand van designtoiletcontainers en kunstinstallaties, met daarbij een knipoog naar het centrale thema ‘Please, have a seat’

Publieke toiletten zijn doorgaans niet aangenaam om te bezoeken, en al zeker niet in een festivalomgeving. Maar dat is niet het geval tijdens het stadsfestival WONDER in Kortrijk.
​Van Marcke creëert er immers een unieke toiletbezoekbelevenis door comfortabele en genderneutrale designtoiletcontainers te plaatsen in een setting met toiletgerelateerde kunstinstallaties.
​De containers zijn praktisch ontworpen, ingericht met verfijnde
​kwaliteitsproducten en afgewerkt in sfeervolle decoratiestijlen. Dankzij bijzondere materialen met aangepaste kleuren, aangename geuren, passende muziek én een gedreven schoonmaakploeg wordt elk toiletbezoek een inspirerende belevenis.
​Na het stadsfestival kunnen andere eventorganisatoren de toiletcontainers huren en ze zelfs een persoonlijke toets geven. Dat kan met gepersonaliseerde geuren en geluiden, net als met een gepersonaliseerde aankleding van de buitenkant van de container.

 

Over Van Marcke Group
Van Marcke is een innovatieve Belgische onderneming met familiaal aandeelhouderschap die in de loop der jaren is uitgegroeid tot een internationale, multidisciplinaire groep. Het bedrijf werd in 1929 gesticht door Raymond Van Marcke in Kortrijk en wordt sinds 2014 bestuurd door Caroline Van Marcke. Van Marcke Group is commercieel actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Zwitserland, de Verenigde Staten en Malta. Het hoofdkantoor is gevestigd in België (Kortrijk/Aalbeke). In 2021 boekte de groep een geconsolideerde omzet van 586 miljoen euro. In totaal zijn er zo'n 1700 werknemers aan de slag, van wie zo'n 1300 in België.
Van Marcke Group telt meerdere activiteiten:
  • De hoofdactiviteit van de groep (onder de merknaam Van Marcke) is groothandel in technieken voor de woning gelinkt aan warmte en water: badkamers en sanitair, energiezuinige verwarmingsinstallaties, leidingwater besparende technieken, installatiematerialen en waterkwaliteit behandeling. Daarbij werkt de onderneming nauw samen met installateurs, architecten en projectontwikkelaars.
    Van Marcke telt wereldwijd 121 "Technics" winkels, waarvan 96 in Europa (76 in België, 16 in Frankrijk, 5 in Luxemburg en 1 in Zwitserland) en 23 in de VS. In Europa bezit Van Marcke ook 18 "Inspirations" showrooms (16 in België, 1 in Frankrijk en 1 in Luxemburg). 
  • Tot de groep behoort Planet Eco, een installatiebedrijf van duurzame energietechnieken zoals zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen,...in bestaande of nieuwbouwwoningen. 
  • De groep heeft een participatie in het Nederlandse bedrijf Sawiday, een internationale e-commercespeler op de particuliere markt. 
  • De groep bezit tevens een marketplace Warmango, een Frans e-commerce platform voor de business-to-business markt. 
  • De groep bezit een non-food verpakkingsbedrijf Knohopack, gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en het omverpakken van verpakkingen. 
  • De groep bezit ook twee productiebedrijven: Norm (productie van badkamer-, huismerken- en projectmeubels) en Intersan (productie van sanitair voor collectieve installaties).
  • Verder bezit de onderneming Izola Bank, een internetbank in Malta, met financieringsproducten voor Europese bedrijven en spaarproducten voor Europese particulieren en bedrijven. 
  • Ten slotte is de groep Van Marcke via MarckPoint ook actief op vastgoedvlak, via de ontwikkeling van eigen gronden en operationele gebouwen.Van Marcke Group
LAR blok Z 5
B-8511 Kortrijk (Aalbeke)
BELGIUM