Van Marcke levert alle sanitaire voorzieningen voor het bouwproject ‘Op de Koopman’.

“Op de Koopman” is een gloednieuw woonerf waarbij toekomstige bewoners de mogelijkheid hebben om zelf te bouwen, maar ook kunnen kiezen voor een afgewerkte woning. Het woonerf telt 57 vrije bouwgronden en 20 woningen die samen een mooi en afgestemd geheel vormen en mooi aansluiten bij het landelijke karakter van Bree. Van Marcke leverde als partner alle sanitaire voorzieningen voor de 20 woningen, en werkte nauw samen met het installatiebedrijf Gasco voor de professionele installatie ervan.

 

UNIEK CONCEPT VAN EENHEID EN VRIJHEID
“Ons streefdoel bestaat eruit om een omgeving te creëren van eenheid en harmonie, maar met voldoende ruimte voor individualiteit en eigenheid”, vertelt Veerle Custers, medeprojectontwikkelaar van Op de Koopman. ​ Bij Op de Koopman vind je een mix van beide: zelfbouwers kopen een lot bouwgrond en mensen die graag wat hulp krijgen, kopen een casco of afgewerkte woning. Allemaal mogelijk in zowel open- en halfopen bebouwing. Zelfbouwers zijn daarbij vrij om te kiezen met welke aannemer, onderaannemer en architect ze werken, maar dienen wel rekening houden met een aantal bouw- en verkavelingsvoorschriften met een beperkte keuze aan materialen. ​
Zo creëert ieder zijn eigen woning naar eigen smaak en hoort alles toch bij elkaar.

EEN PROJECT VOOR IEDEREEN
De woningen trekken een breed publiek aan. Kopers zijn starters, gezinnen met kinderen en vijftigplussers. Want het is mogelijk om gelijkvloers te wonen, zelfs bij de kleinere kavels. Tevens vind je in Bree veel groen en natuur terwijl het centrum, met een dorpse gezelligheid, vlot te bereiken is via kleinere wegen, zowel met de auto maar ook met de fiets.

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Van Marcke Group

 
Van Marcke is een innovatieve Belgische onderneming met familiaal aandeelhouderschap die in de loop der jaren is uitgegroeid tot een internationale, multidisciplinaire groep. Het bedrijf werd in 1929 gesticht door Raymond Van Marcke in Kortrijk en wordt sinds 2014 bestuurd door Caroline Van Marcke. Van Marcke Group is commercieel actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Zwitserland, de Verenigde Staten en Malta. Het hoofdkantoor is gevestigd in België (Kortrijk/Aalbeke). In 2022 boekte de groep een geconsolideerde omzet van 642 miljoen euro. In totaal zijn er zo'n 1700 werknemers aan de slag, van wie zo'n 1300 in België.
Van Marcke Group telt meerdere activiteiten:
  • De hoofdactiviteit van de groep (onder de merknaam Van Marcke) is het creëren van comfort voor mensen door de distributie van duurzame en innovatieve verwarmings- en sanitaire oplossingen. Daarbij werkt de onderneming nauw samen met installateurs, architecten en projectontwikkelaars.
  • Van Marcke telt wereldwijd 121 "Technics" winkels, waarvan 96 in Europa (76 in België, 16 in Frankrijk, 5 in Luxemburg en 1 in Zwitserland) en 23 in de VS. In Europa bezit Van Marcke ook 18 "Inspirations" showrooms (16 in België, 1 in Frankrijk en 1 in Luxemburg). 
  • Tot de groep behoort Planet Eco, een installatiebedrijf van duurzame energietechnieken zoals zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen,...in bestaande of nieuwbouwwoningen. 
  • De groep heeft een participatie in het Nederlandse bedrijf Sawiday, een internationale e-commercespeler op de particuliere markt. 
  • De groep bezit tevens een marketplace Warmango, een Frans e-commerce platform voor de business-to-business markt. 
  • De groep bezit een non-food verpakkingsbedrijf Knohopack, gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en het omverpakken van verpakkingen. 
  • De groep bezit ook twee productiebedrijven: Norm (productie van badkamer-, huismerken- en projectmeubels) en Intersan (productie van sanitair voor collectieve installaties).
  • Verder bezit de onderneming Izola Bank, een internetbank in Malta, met financieringsproducten voor Europese bedrijven en spaarproducten voor Europese particulieren en bedrijven. 
  • Ten slotte is de groep Van Marcke via MarckPoint ook actief op vastgoedvlak, via de ontwikkeling van eigen gronden en operationele gebouwen.

 

 

Contact

LAR blok Z 5 B-8511 Kortrijk (Aalbeke) BELGIUM

+3256237511

pr@vanmarcke.be

www.vanmarcke.com