Van Marcke neemt deel aan de YOUCA Action Day

Van Marcke neemt deel aan de YOUCA Action Day

YOUCA vzw organiseert vandaag voor de 15de keer de YOUCA Action Day. Meer dan 12 000 Vlaamse en Brusselse leerlingen engageren zich om op een schooldag aan het werk te gaan bij een organisatie, overheid of een bedrijf. Hun loon, €55, gaat naar projecten van geëngageerde jongeren die onder meer streven naar gelijke kansen en non-discriminatie. Ook Van Marcke steunt dit jongerenengagement en zette 9 leerlingen aan het werk. 3 leerlingen werkten in onze Inspirations showrooms (Hasselt, Aartselaar en Kortrijk) en 6 leerlingen voerden verschillende taken uit in HQ, EDC en Knohopack.De leerlingen proefden zo van het werkleven en vonden het een leerrijke ervaring.

 

Over Van Marcke Group
Van Marcke is een innovatieve Belgische onderneming met familiaal aandeelhouderschap die in de loop der jaren is uitgegroeid tot een internationale, multidisciplinaire groep. Het bedrijf werd in 1929 gesticht door Raymond Van Marcke in Kortrijk en wordt sinds 2014 bestuurd door Caroline Van Marcke. Van Marcke Group is commercieel actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Zwitserland, de Verenigde Staten en Malta. In 2021 boekte de groep een geconsolideerde omzet van 586 miljoen euro. In totaal zijn er 1775 werknemers aan de slag, van wie 1191in België.
Van Marcke Group telt meerdere activiteiten:
  • De hoofdactiviteit van de groep (onder de merknaam Van Marcke) is groothandel in badkamers en sanitair, energiezuinige verwarmingsinstallaties, leidingwaterbesparende technieken, installatiematerialen en waterkwaliteitbehandeling. Daarbij werkt de onderneming nauw samen met installateurs, architecten en projectontwikkelaars.
  • De groep heeft een participatie in het Nederlandse bedrijf Sawiday, een internationale e-commercespeler op de particuliere markt. Daardoor heeft de groep Van Marcke zich versterkt in de digitale online-economie en profiteert hij van schaalvoordelen op logistiek en aankoopvlak.
  • De groep bezit een marketplace Warmango, een Frans e-commerce platform voor de business-to-business markt. 
  • De groep bezit een non-food verpakkingsbedrijf Knohopack, gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en het omverpakken van verpakkingen. 
  • De groep bezit ook twee productiebedrijven: Norm (productie van badkamer-, huismerken- en projectmeubels) en Intersan (productie van sanitair voor collectieve installaties).
  • Verder bezit de onderneming Izola Bank, een internetbank in Malta, die speciale services aanbiedt aan professionele Van Marcke klanten
  • Ten slotte is de groep Van Marcke via MarckPoint ook actief op vastgoedvlak, via de ontwikkeling van eigen gronden en operationele gebouwen.Van Marcke Group
LAR blok Z 5
B-8511 Kortrijk (Aalbeke)
BELGIUM