Van Marcke steunt de solidariteitsactie ‘Help 4 Ukraine Kortrijk’.

Van Marcke steunt de solidariteitsactie ‘Help 4 Ukraine Kortrijk’.

Van Marcke steunt de solidariteitsactie ‘Help4UkraineKortrijk’ die giften en hulpgoederen inzamelt voor de noodlijdende bevolking in Oekraïne. Het bedrijf vraagt aan zijn eigen medewerkers en klanten om verschillende soorten hulpgoederen te doneren tegen 9 april.

De meest noodzakelijke hulpgoederen zijn:

 • Medisch materiaal zoals pijnstillers, verbandmiddelen, ontsmettingsmateriaal, wegwerphandschoenen, thermodekens,
 • Babymateriaal zoals luiers, baby voeding en verzorgingsproducten,…
 • Droge en lang houdbare voeding zoals rijst, pasta, conserven, muesli, proteïnebars, gedroogd fruit, houdbare melk, houdbare kant&klaar maaltijden,…
 • Kampeermateriaal zoals slaapzakken, tenten, zaklampen, batterijen, campingvuurtjes, kaarsen, lucifers, campingkookgerei,…

De donaties kunnen gebeuren in alle "Van Marcke Technics" winkels, in alle "Van Marcke Inspirations" showrooms en in het hoofdkantoor te Kortrijk/Aalbeke.

Alle ingezamelde goederen worden vervolgens naar een centraal depot in Kortrijk gevoerd. Vervolgens transporteert de organisatie ‘Help4UkraineKortrijk’ alle ingezamelde goederen naar de Pool-Oekraïense grens. Van daaruit gaat het transport verder via kleine voertuigen naar verschillende dorpen en steden in Oekraïne.

Van Marcke, met als missie 'We care for quality of life' wil hiermee zijn warm hart tonen voor de noodlijdende bevolking in Oekraïne.

 

 

 

Story image
Over Van Marcke Group
Van Marcke is een innovatieve Belgische onderneming met familiaal aandeelhouderschap die in de loop der jaren is uitgegroeid tot een internationale, multidisciplinaire groep. Het bedrijf werd in 1929 gesticht door Raymond Van Marcke in Kortrijk en wordt sinds 2014 bestuurd door Caroline Van Marcke. Van Marcke Group is commercieel actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Zwitserland, de Verenigde Staten en Malta. In 2021 boekte de groep een geconsolideerde omzet van 586 miljoen euro. In totaal zijn er 1775 werknemers aan de slag, van wie 1191in België.
Van Marcke Group telt meerdere activiteiten:
 • De hoofdactiviteit van de groep (onder de merknaam Van Marcke) is groothandel in badkamers en sanitair, energiezuinige verwarmingsinstallaties, leidingwaterbesparende technieken, installatiematerialen en waterkwaliteitbehandeling. Daarbij werkt de onderneming nauw samen met installateurs, architecten en projectontwikkelaars.
 • De groep heeft een participatie in het Nederlandse bedrijf Sawiday, een internationale e-commercespeler op de particuliere markt. Daardoor heeft de groep Van Marcke zich versterkt in de digitale online-economie en profiteert hij van schaalvoordelen op logistiek en aankoopvlak.
 • De groep bezit een marketplace Warmango, een Frans e-commerce platform voor de business-to-business markt. 
 • De groep bezit een non-food verpakkingsbedrijf Knohopack, gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en het omverpakken van verpakkingen. 
 • De groep bezit ook twee productiebedrijven: Norm (productie van badkamer-, huismerken- en projectmeubels) en Intersan (productie van sanitair voor collectieve installaties).
 • Verder bezit de onderneming Izola Bank, een internetbank in Malta, die speciale services aanbiedt aan professionele Van Marcke klanten
 • Ten slotte is de groep Van Marcke via MarckPoint ook actief op vastgoedvlak, via de ontwikkeling van eigen gronden en operationele gebouwen.Van Marcke Group
LAR blok Z 5
B-8511 Kortrijk (Aalbeke)
BELGIUM