Van Marcke steunt de solidariteitsactie ‘Help 4 Ukraine Kortrijk’.

Van Marcke steunt de solidariteitsactie ‘Help 4 Ukraine Kortrijk’.

Van Marcke steunt de solidariteitsactie ‘Help4UkraineKortrijk’ die giften en hulpgoederen inzamelt voor de noodlijdende bevolking in Oekraïne. Het bedrijf vraagt aan zijn eigen medewerkers en klanten om verschillende soorten hulpgoederen te doneren tegen 9 april.

De meest noodzakelijke hulpgoederen zijn:

 • Medisch materiaal zoals pijnstillers, verbandmiddelen, ontsmettingsmateriaal, wegwerphandschoenen, thermodekens,
 • Babymateriaal zoals luiers, baby voeding en verzorgingsproducten,…
 • Droge en lang houdbare voeding zoals rijst, pasta, conserven, muesli, proteïnebars, gedroogd fruit, houdbare melk, houdbare kant&klaar maaltijden,…
 • Kampeermateriaal zoals slaapzakken, tenten, zaklampen, batterijen, campingvuurtjes, kaarsen, lucifers, campingkookgerei,…

De donaties kunnen gebeuren in alle "Van Marcke Technics" winkels, in alle "Van Marcke Inspirations" showrooms en in het hoofdkantoor te Kortrijk/Aalbeke.

Alle ingezamelde goederen worden vervolgens naar een centraal depot in Kortrijk gevoerd. Vervolgens transporteert de organisatie ‘Help4UkraineKortrijk’ alle ingezamelde goederen naar de Pool-Oekraïense grens. Van daaruit gaat het transport verder via kleine voertuigen naar verschillende dorpen en steden in Oekraïne.

Van Marcke, met als missie 'We care for quality of life' wil hiermee zijn warm hart tonen voor de noodlijdende bevolking in Oekraïne.

 

 

 

Story image
Over Van Marcke Group
 
Van Marcke is een innovatieve Belgische onderneming met familiaal aandeelhouderschap die in de loop der jaren is uitgegroeid tot een internationale, multidisciplinaire groep. Het bedrijf werd in 1929 gesticht door Raymond Van Marcke in Kortrijk en wordt sinds 2014 bestuurd door Caroline Van Marcke. Van Marcke Group is commercieel actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Zwitserland, de Verenigde Staten en Malta. Het hoofdkantoor is gevestigd in België (Kortrijk/Aalbeke). In 2022 boekte de groep een geconsolideerde omzet van 642 miljoen euro. In totaal zijn er zo'n 1700 werknemers aan de slag, van wie zo'n 1300 in België.
Van Marcke Group telt meerdere activiteiten:
 • De hoofdactiviteit van de groep (onder de merknaam Van Marcke) is het creëren van comfort voor mensen door de distributie van duurzame en innovatieve verwarmings- en sanitaire oplossingen. Daarbij werkt de onderneming nauw samen met installateurs, architecten en projectontwikkelaars.
 • Van Marcke telt wereldwijd 121 "Technics" winkels, waarvan 96 in Europa (76 in België, 16 in Frankrijk, 5 in Luxemburg en 1 in Zwitserland) en 23 in de VS. In Europa bezit Van Marcke ook 18 "Inspirations" showrooms (16 in België, 1 in Frankrijk en 1 in Luxemburg). 
 • Tot de groep behoort Planet Eco, een installatiebedrijf van duurzame energietechnieken zoals zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen,...in bestaande of nieuwbouwwoningen. 
 • De groep heeft een participatie in het Nederlandse bedrijf Sawiday, een internationale e-commercespeler op de particuliere markt. 
 • De groep bezit tevens een marketplace Warmango, een Frans e-commerce platform voor de business-to-business markt. 
 • De groep bezit een non-food verpakkingsbedrijf Knohopack, gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en het omverpakken van verpakkingen. 
 • De groep bezit ook twee productiebedrijven: Norm (productie van badkamer-, huismerken- en projectmeubels) en Intersan (productie van sanitair voor collectieve installaties).
 • Verder bezit de onderneming Izola Bank, een internetbank in Malta, met financieringsproducten voor Europese bedrijven en spaarproducten voor Europese particulieren en bedrijven. 
 • Ten slotte is de groep Van Marcke via MarckPoint ook actief op vastgoedvlak, via de ontwikkeling van eigen gronden en operationele gebouwen.

 

 

Van Marcke Group
LAR blok Z 5
B-8511 Kortrijk (Aalbeke)
BELGIUM