WERELDPRIMEUR IN SANITAIRSECTOR: VAN MARCKE OPENT DIGITALE CONCEPT & EXPERIENCE STORE IN HARTJE ANTWERPEN

WERELDPRIMEUR IN SANITAIRSECTOR: VAN MARCKE OPENT DIGITALE CONCEPT & EXPERIENCE STORE IN HARTJE ANTWERPEN

 • Comfort: In de concept & experience store van 80 m2 kunnen klanten volledig digitaal hun droombadkamer samenstellen, levensgroot visualiseren en in 3D projecteren in hun eigen badkamerruimte.
 • Snel en transparant: Een afspraak maken is niet nodig, klanten kunnen vrijblijvend langskomen en kunnen ter plaatse meteen een totaalofferte voor producten en installatie verkrijgen.
 • Makkelijk toegankelijk: De concept store bevindt zich in hartje Antwerpen en is dus vlot bereikbaar te voet, met de fiets of het openbaar vervoer.

ANTWERPEN, 10 mei 2023 – De toonaangevende Belgische internationale familiegroep ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ Van Marcke, gespecialiseerd in sanitaire- en verwarmingsoplossingen, opent
​Van Marcke Lab, een digitale concept & experience store in hartje Antwerpen.
​Met deze wereldprimeur voor de sanitaire sector biedt het bedrijf haar klanten voortaan een ongekend comfort bij het ontwerpen en aankopen van hun droombadkamer: van de keuze van de gewenste stijl tot aan de installatie bij hen thuis.

Veranderende klantenbehoeften

"We besloten een uniek en innovatief project op poten te zetten dat de online aankoop van een technisch complex product zoals een badkamer veel comfortabeler maakt”, legt Aldric d’Oultremont, trekker van het concept en vertegenwoordiger van de vierde generatie van het Belgische bedrijf Van Marcke, uit. "De manier van winkelen verandert, vooral bij jongvolwassenen. Belgen kopen steeds meer online, en ook de aard van hun aankopen is sterk geëvolueerd: kleding spant de kroon, maar ook veel grotere aankopen zoals auto's, huizen, keukens nemen een belangrijke plaats in. Tegelijk zien we dat hun behoeften verschuiven naar totaaloplossingen op maat, die hen van a tot z ontzorgen, onaangename verrassingen vermijden en hen dus minder mentale belasting bezorgen."

Met de digitale concept & experience store biedt het bedrijf een antwoord op de toenemende vraag naar totaaloplossingen. In deze meeslepende digitale beleving van 80 m² kunnen klanten ter plaatse spelenderwijs en volledig digitaal hun droombadkamer samenstellen, levensgroot visualiseren en vervolgens – met ondersteuning van een interieuradviseur – in 3D tot leven brengen in hun eigen badkamerruimte.

 

Inspiratie en comfort

Eerst kunnen klanten op interactieve touchscreens kennismaken met een zorgvuldig geselecteerd assortiment van unieke producten dat door badkamerspecialisten werd samengesteld tot technisch goed functionerende en smaakvolle productcombinaties.

Die productcombinaties worden via DeepScreen-technologie tot leven gebracht op grote LED-schermen, wat een ultrarealistische weergave mogelijk maakt. Klanten kunnen zo gemakkelijk en in alle comfort hun favoriete productcombinaties toevoegen aan hun wenslijst.

Alle stijlen zijn immers vertegenwoordigd, van minimalistisch tot klassiek, van natuurlijk tot extravagant.

 

Maatwerk in de badkamer

Vervolgens staan interieuradviseurs van Van Marcke klaar om de productcombinaties in de badkamer van de klant te plaatsen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een interactieve tekentafel. Via deze tafel wordt in real-time een realistische weergave van de droombadkamer gegenereerd, die ook rekening houdt met de technische compatibiliteit van de producten binnen de badkamerruimte zelf.

Na de visualisatie van de persoonlijke badkamer worden de badkamerelementen, die gekozen werden via de interactieve touchscreens, op de juiste plaats gezet. Het resultaat wordt vervolgens in 3D gevisualiseerd. Daarbij staan de interieuradviseurs van Van Marcke klaar met technisch advies en productstalen om de beschikbare kleuren te kiezen, de gekozen materialen te voelen en eventueel aan te passen.

"Een badkamer blijft een belangrijke aankoop en is vaak een complex gegeven, waarbij verschillende onderdelen – zowel functioneel als esthetisch – in elkaar moeten passen om goed te functioneren. Onze technologie bevat al heel wat intelligentie, maar we blijven ervan overtuigd dat de ultieme afwerking van een badkamer persoonlijk en professioneel advies vereist van mensen die zowel technisch onderlegd zijn als kennis hebben van interieurontwerp”, vult Aldric d’Oultremont aan.

 

Digitaal met een fysieke touch

De nieuwe concept & experience store combineert het gemak van digitaal met de functionaliteit van een traditionele showroom.


"Onze ambitie is om de Belgen een comfortabele totaaloplossing te bieden: van de keuze van de badkamerstijl en -producten, over de esthetische wensen en technische criteria waaraan ze moeten voldoen, tot de installatie ervan. We zullen de feedback van onze klanten ter harte nemen en onze diensten op dit elan verder verbeteren”, licht Caroline Van Marcke, CEO van de Van Marcke Group, toe. “Onze missie is immers om Creators of Comfort te zijn, en we ​ zijn ervan overtuigd dat de integratie van digitale technologie cruciaal is om toekomstige aankoopbeslissingen comfortabel te maken voor onze klanten”, besluit ze.

 

Innovatie: het dna van Van Marcke

Van Marcke blijft zich zo als pionier opwerpen in de sanitaire sector. Als eerste Europese speler introduceerde het bedrijf reeds in 1946 het – nu erg gekende – concept van grote sanitaire showrooms. Nu, bijna 80 jaar later, bouwt het verder op haar expertise en introduceert het met de interactieve tekentafel het eerste product van haar eigen
​start-up: Modulab. Als joint venture tussen de Van Marcke Group en de Cronos Group werd Modulab opgericht in kader van de verdere digitalisering en wordt geleid door Aldric d'Oultremont. Met deze technologie zet Modulab nu een ‘phygitale’ oplossing in de markt die interieurinrichting een nieuw elan geeft.


 

 

 

Meer info nodig ?

 

 

 

Over Van Marcke Group
 
Van Marcke is een innovatieve Belgische onderneming met familiaal aandeelhouderschap die in de loop der jaren is uitgegroeid tot een internationale, multidisciplinaire groep. Het bedrijf werd in 1929 gesticht door Raymond Van Marcke in Kortrijk en wordt sinds 2014 bestuurd door Caroline Van Marcke. Van Marcke Group is commercieel actief in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Zwitserland, de Verenigde Staten en Malta. Het hoofdkantoor is gevestigd in België (Kortrijk/Aalbeke). In 2022 boekte de groep een geconsolideerde omzet van 642 miljoen euro. In totaal zijn er zo'n 1700 werknemers aan de slag, van wie zo'n 1300 in België.
Van Marcke Group telt meerdere activiteiten:
 • De hoofdactiviteit van de groep (onder de merknaam Van Marcke) is het creëren van comfort voor mensen door de distributie van duurzame en innovatieve verwarmings- en sanitaire oplossingen. Daarbij werkt de onderneming nauw samen met installateurs, architecten en projectontwikkelaars.
 • Van Marcke telt wereldwijd 121 "Technics" winkels, waarvan 96 in Europa (76 in België, 16 in Frankrijk, 5 in Luxemburg en 1 in Zwitserland) en 23 in de VS. In Europa bezit Van Marcke ook 18 "Inspirations" showrooms (16 in België, 1 in Frankrijk en 1 in Luxemburg). 
 • Tot de groep behoort Planet Eco, een installatiebedrijf van duurzame energietechnieken zoals zonnepanelen, warmtepompen, laadpalen,...in bestaande of nieuwbouwwoningen. 
 • De groep heeft een participatie in het Nederlandse bedrijf Sawiday, een internationale e-commercespeler op de particuliere markt. 
 • De groep bezit tevens een marketplace Warmango, een Frans e-commerce platform voor de business-to-business markt. 
 • De groep bezit een non-food verpakkingsbedrijf Knohopack, gespecialiseerd in het ontwerp, de ontwikkeling, de productie en het omverpakken van verpakkingen. 
 • De groep bezit ook twee productiebedrijven: Norm (productie van badkamer-, huismerken- en projectmeubels) en Intersan (productie van sanitair voor collectieve installaties).
 • Verder bezit de onderneming Izola Bank, een internetbank in Malta, met financieringsproducten voor Europese bedrijven en spaarproducten voor Europese particulieren en bedrijven. 
 • Ten slotte is de groep Van Marcke via MarckPoint ook actief op vastgoedvlak, via de ontwikkeling van eigen gronden en operationele gebouwen.

 

 

Van Marcke Group
LAR blok Z 5
B-8511 Kortrijk (Aalbeke)
BELGIUM